søndag 12. juni 2011

Sy selv! Oppskrift på lekeposeJeg holder på med et koselig prosjekt. Disse posene skal bli gaver til noen småttiser som vi har blitt veldig glade i det siste året. Slike lekeposer eller "hva-som-helst-poser" finnes i utallige varianter på Epla og rundt omkring på blogger. Om du har lyst til å sy denne typen, finner du mønster på lekeposene her:

Du trenger:

Stoff (se mål under)
Snor, ca 1 m (jeg brukte denne)
Snorholder/klemme (jeg brukte denne)


Slik gjør du:

1. Klipp ut stoffet

2. Legg hoveddelene rette mot rette og sy sammen på den ene langsiden (eventuelt sikksakk først om du ikke bruker overlock)
3. Brett ut og overlock eller sikksakk de to andre langsidene.
4. Brett rette mot rette igjen og sy sammen siste langside, men denne gangen begynner du sømmen 10 cm fra toppen.
5. Brett slik at sømmene kommer på midten og sy sammen bunnen. Sy også ned hjørnene i bunnen ca 2,5 cm fra hjørnet (se bildet under)


6. Brett inn ca 1 cm rundt åpningen i toppen og sy fast.


7. Brett to folder i toppen (brett først ned ca 3 cm, så bretter du denne folden en gang til), fest med knappenåler og sy en søm 3 cm fra toppen og en søm 1,5 cm fra toppen. Pass på å feste tråden godt i begynnelsen og enden av disse sømmene.


8. Brett ned toppen av lommen ca 3 cm og sy en søm. Fest lommen på posen og sy fast. Tips: Når jeg skal feste ting på midten, har det en tendens til å ikke havne i midten når jeg begynner med nåler i den ene enden. Fest derfor et par nåler på midten først, så holder det seg stabilt.


9. Sett snor mellom de to sømmene i toppen. For å tre snoren gjennom klemma er det lurt å surre litt tape rundt endene. Sett en knute på snorendene så ikke klemma kan gå av.


10. Ferdig!

4 kommentarer:

 1. Fin!Ja! Jeg vil sy en sånn... her flyter leikene! Kanskje rydde-lysten også blir stigende om man har en sånn sneisen pose å rydde ting i :)
  Kosli at du nevnte bloggen min hos deg her om dagen da!

  SvarSlett
 2. Geniale de der! Snill er du som deler fremgangsmåte, tipper det er mange som setter pris på det! Må si jeg virkelig digger fargekombinasjonene du bruker! Skikkelig fargeglade!:)

  SvarSlett
 3. Tusen takk for detaljert og trinnvis veiledning! Kanskje jeg endelig kan klare å sy en slik pose da ;) Superpraktiske!

  Fine dagear til deg :)

  SvarSlett
 4. Disse posene er bare helt geniale!!

  SvarSlett