tirsdag 8. mars 2011

Rullegenser som ikke ruller

Denne genseren begynte jeg på i sommer. Hadde skikkelig strikkedilla og strikka sånn at det var sånn ca en arm igjen da sommerferien var over (på genseren altså, ikke på meg). Siste arm tok lengre tid enn resten av genseren, og like lang tid tok det å få satt i knapper. Men nå er den fiks ferdig og klar til å varme en liten søtnos. Den er faktisk testet et par ganger også, med hell.

Oppskriften heter Rullegenser og er fra boka Strikk til nøstebarn. Rullegenser kommer altså av at det skal være rullekanter både her og der, men jeg strikka vrangbord i stedet. Jeg brukte 2-tråds merinoull fra Nøstebarn, slik det stod i oppskriften. Det blir så lett og deilig! Størrelsen er 1 år, men jeg økte lengden med 2 cm både på bolen og på armene slik at den kan brukes lenge. Noe som jo er litt lurt siden jeg bruker sånn ca 8 mnd på et sånt prosjekt :).

11 kommentarer:

 1. Nei, tuller du - akkurat en sånn overskrift har jeg planlagt i lengre tid :) Har nemlig en genser som er strikket på akkurat samme måte, men har ligget uten knapper siden lenge før jul... Bare min er i grønn og brun. Nydelige farger du har valgt! flott genser :)

  SvarSlett
 2. Så morsomt, Vibeke! Du får komme med oppfølgeren! Kanskje er det noe som går...

  SvarSlett
 3. Så fin gensaren blei!! Lurt å ha vrangbord i staden for rullekant. Eg har ein del nøstebarngarn "på lager" og tenkte å prøve meg på ein slik ein gong. Men er litt allergisk mot å feste ALTFOR mange trådar. Måtte du gjere det på denne gensaren? Eller lurte du tråden bara vidare utan å klippe av og starte på nytt kvar gong?

  SvarSlett
 4. Sjikkelig fin og herlige farger :)

  SvarSlett
 5. Snilje: Jeg festet ikke brukte bare tråden fra forrige rad uten å feste og begynne på nytt. Men siden jeg hadde tre omganger med hver farge måtte jeg kutte tråden og begynne på nytt når jeg begynte å strikke fram og tilbake i toppen (der knapperaden begynner). Bruker du to eller fire omganger med hver farge blir det veldig få tråder og feste. Ellers er det vel en mamma på Bjørnemo som er god på sånt?

  SvarSlett
 6. Så fine fargar! Guten min har ein rullegensar i olivengrønt og grasgrønt, også ein god kombinasjon. Det er mormora som har strikka. Dotter mi hadde ein også, oransje og raud. Den er no utslitt etter å ha blitt brukt mykje av tre små. Eg elskar desse gensrane, så lette og gode! Skulle ønske eg hadde ein sjølv.

  SvarSlett
 7. Så nydelig garn! Genseren ser kjempedeilig ut!
  Egentlig tror jeg at jeg kunne ha tenkt meg en slik en selv...
  Men jeg ville nok brukt 8 år på den, så det får heller bli.

  SvarSlett
 8. Hehe :) Prøvar å bli litt sjølvstendig, ser du! Godt tips med to eller fire omgangar!

  SvarSlett
 9. Herlig genser! Og, genial omgjøring på mønsteret! Vil tro passformen blir den samme med eller uten rull - og da kan jeg skrive under på at dette er suksess!!:)

  SvarSlett
 10. Kjempefin genser i nydelige farger! :)

  SvarSlett