onsdag 2. mars 2011

Redesignet pappabukse


Denne buksa har jeg hatt liggende nesten ferdig lenge! Det er mannens gamle yndlingsbukse som har fått et nytt liv. Blir det lillegutts yndlingsbukse? Eller eventuelt mammaens. Jeg brukte ganske lang tid på å sy denne. Gøy å ha noen langtidsprosjekter av og til. I alle fall når de fullføres.

Jeg tok utgangspunkt i et mønster på selebukse fra Gynther, Barnetøj du selv kan sy 0-4 år (Overalls med lommer, s. 38). Jeg klippet ut hoveddelene og alle detaljene jeg ønsket å få med fra den gamle til den nye buksa. Jeg lagde hele buksa smalere enn det står i mønsteret, og ennå ble den romslig.På bildet under ser dere to ting som er kjekt å ha til slike dongeri-redesignprosjekter. Ekstra sterk tråd og jeans-nåler. Denne tråden synes jeg var perfekt til dongeri! Fargen matchet godt til den fargen som var brukt på buksa opprinnelig og den var ikke så tykk at den knotet seg i maskina. Har kjøpt den på et opphørssalg på en sybutikk i Kristiansand, men håper jeg finner den igjen. Teksten på snella er: Mettler, cordonnet, topstitching, Polyester spun, Art. 1146, German made, No.30, 50m col: 0830. Det var alle fakta på bordet.

Når man bruker tykk tråd er det jo også viktig å bruke tykkere nål. I tillegg ble jeg en gang tipset om at det kan det være lurt å bruke vanlig tynn undertråd. Da unngår man lettere at det krøller seg i symaskinen.


Og den nye eieren ser ut til å være fornøyd. Buksa fungerer både til å stå stille, gå og løpe på tur med bamsen. Blir nok mest av de to siste, kjenner jeg ham rett.

16 kommentarer:

 1. Åååå.. den er fantastisk fin!! :) Så flink du er!! :)

  SvarSlett
 2. Fantastisk kul! Og deilig å fullføre et langtidsprosjekt:)

  SvarSlett
 3. So sweet og veldig fin! Skilte seg liksom ut av mengden med den store lommen framme :)

  SvarSlett
 4. Fantastisk bukse og nydelig gutt!
  Du er utrolig flink marit!

  SvarSlett
 5. Skikkelig kul bukse, og herlig modell!

  SvarSlett
 6. WOW!!! Knalltøff bukse!!! Og en skjønn gutt med herlige krøller :) :) :)

  SvarSlett
 7. Superduperduperfin! :) Og eg har samme bukse i både jente- og gutemodell! Gler meg til det skal verte ei barnebukse!

  SvarSlett
 8. wow, den va skikkelig kul!
  Stilig at du fekk med så mange detaljar frå den gamle buksa :D Heilt rå va den!

  Og gutten va så skjønn med nydelige krøller :D

  SvarSlett
 9. WOW sier jeg bare! Fantastisk - og for en jobb! Og søt gutt du har :)

  SvarSlett
 10. Kjempekul!!! Skikkelig stilig sånn du har klart å bruke detaljene fra buksa i den nye. Super fin!

  SvarSlett
 11. Åh, guriland så skjønne han va med blonde krøller!!:D Nydelige buksa, som va ganske kule åg på samma tid! Du e goe:)

  SvarSlett
 12. Så kul bukse! - og ikkje minst ein superfin gut! Den store lommen på magen var utruleg stilig, det same med lommene bak. Artig gjenbruk!:-)

  SvarSlett
 13. jeg må bare kommentere en gang til, jeg. Jeg tenker sånn på den buksa, så bra jobba å få den så fin med alle detaljene. Jeg blir så misunnelig! Men ihvertfall så har jeg nominert den i håndlaga2011, håper du vinner med den!

  SvarSlett
 14. KJempemorsom! Skulle ønske jeg var flink til å sy klær :)

  SvarSlett